DOLOVO .::. FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

7.Septembar

+6
marjan.d
Lucijan
Mini Me
444
homer
pera pajser
10 posters

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

7.Septembar - Page 2 Empty Re: 7.Septembar

Počalji od atomski_mrav Uto 11 Sep 2007, 14:29

homer ::
vidis danas svi gledaju samo vajdu ali sto se nebi malo druzili kako je rakao lucijan
Ja nemam nista protiv druženja sa belegišćankama zeleni smeh zeleni smeh
atomski_mrav
atomski_mrav
Đilkoš
Đilkoš

Muški Broj poruka : 1029
Godina : 39
Datum upisa : 02.03.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mini Me Uto 11 Sep 2007, 16:54

Lucijan ::
Najlepsi su bili bratski karavani sa Belegisem, oni kod nas 7. a mi kod njih 15. Steta sto se to 90-tih prekinulo, ali, ako niste znali, savet MZ je ove godine, 7.9. posetio MZ Belegis sa predlogom da se obnovi bratska saradnja dvaju sela (mada po meni malo neukusno sa njihove strane da za "nasu" slavu idemo kod komsije u goste kada je trebalo da mi zovemo njih, ali to je njihovo, mislim saveta nase mz).
I za kraj, kao da smo zaboravili da se druzimo, da se posecujemo i da lepe stvari iz proslosti zadrzimo, obnavljamo i obogacujemo a ne da sve gledamo kroz prizmu politike, nasi i njihovi.
Evo vam ideja za neku novu temu, npr. dali ste za obnavljanje bratske saradnje Dolova i Belegisa?

Slažem se što se tice neukusnog ponasanja MZ, ali shvatite ljudi koji se nalaze u MZ moraju da potrose pare namenjene za cascenje, pijenje i ostalo. A kad je njima bio teško da naprave ili odu na dernek? Neznaju reda.
Aj napisi, ako znas, kako su se proveli tamo? Dal su se setili gde je na mapi Dolovo. Lepo je družiti se, al ako se vec druzimo i bratska smo sela , sto nasi nisu poveli npr jedan bus dolovaca, nego otisli njih par iz MZ. Bitno da se oni provedu, a nama ce prepricati. zeleni smeh
Mini Me
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 39
Datum upisa : 03.03.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mudorator Uto 11 Sep 2007, 22:41

atomski_mrav ::Ja nemam nista protiv druženja sa belegišćankama zeleni smeh zeleni smeh

Ja predlažem da mi u ime foruma uputimo poziv da nas poseti jedna delegacija navodnici Belegišćanki. Neka izaberu jedno 15-20 najreprezentativnijih primeraka (starosti 18-30 god.) pa neka dođu! kolo
Mudorator
Mudorator
Gazda
Gazda

Muški Broj poruka : 2267
Datum upisa : 09.12.2006

http://www.dolovo.co.nr

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lucijan Sre 12 Sep 2007, 09:25

Mudorator ::Meni je malo neukusno to bratimljenje između sela i gradova! To je baš u duhu nekih prošlih komunističkih vremena čije su ideje davno prevaziđene! Naravno, nemam ništa protiv druženja i saradnje, ali ipak mislim da su to neke stvari koje su iza nas. Verujem ja tebi da je to sve bilo lepo u Vaše vreme da ste se vi družili, posećivali itd. ali u ovim vremenima kada bi mesne zajednice trebali između ostalog nešto i da rade, a ne samo da organizuju kulturno-umetničke manifestacije mislim da je pametnije da se npr. za taj novac koji bi bio utrošen za druženje sa Belegišćanima (ili kako se već zovu) potroši na neke druge stvari. Imamo dovoljno manifestacija (Štrudlijada, Vinarijada, Ivansko cveće, 2 seoske slave) pa "braći" iz Belegiša niko ne brani da svrate!
Pancevo je bratimljeno sa francuskim mestom Bulonj-Bijankur, da ne pomenem i vece gradove u Srbiji koji imaju razvijenu medjunarodnu saradnju sa gradovima Evrope. Mi nismo u mogucnosti da razvijamo medjunarodnu saradnju, ali ne razumem zasto ne saradnja, pa neka se zove i bratska. A to opet da kazem da ne bi trebalo imati veze sa politikom i proslim vremenom.
E to je problem ovog drustva, zatvaranje u lokalne okvire i u svoje dvoriste, a to je zapadni sistem, svako gleda svoja posla, komsiju ne poznaje, izlazi samo vikendom i celog zivota radi da bi otplatio kredit i hipoteku da bi imao bolji zivot (pitanje je dali je i kvalitetniji), a zaboravljamo ono ljudsko - druzenje, posecivanje i tome sl.
Iz saradnje - ne mora da se zove bratska - mogu se pokupiti i iskustva u radu, ne mislite da ce se onda i kvalitetnije raditi.
Licno, kada idem sa folklorom po festivalima pokupim iskustva drugih i pokusavam da dobre stvari ugradim u Ivanjsko cvece - ukoliko organizatori zele da ih prihvate. Mislim da tako treba i u obicnom zivotu, ajde de i u zivotu sela.
Aj necu da duzim toliko, mada bih imao jos sto sta da kazem.

Lucijan
Gilipter
Gilipter

Muški Broj poruka : 159
Godina : 58
Datum upisa : 24.06.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lucijan Sre 12 Sep 2007, 09:33

Mini Me ::
Lucijan ::
Najlepsi su bili bratski karavani sa Belegisem, oni kod nas 7. a mi kod njih 15. Steta sto se to 90-tih prekinulo, ali, ako niste znali, savet MZ je ove godine, 7.9. posetio MZ Belegis sa predlogom da se obnovi bratska saradnja dvaju sela (mada po meni malo neukusno sa njihove strane da za "nasu" slavu idemo kod komsije u goste kada je trebalo da mi zovemo njih, ali to je njihovo, mislim saveta nase mz).
I za kraj, kao da smo zaboravili da se druzimo, da se posecujemo i da lepe stvari iz proslosti zadrzimo, obnavljamo i obogacujemo a ne da sve gledamo kroz prizmu politike, nasi i njihovi.
Evo vam ideja za neku novu temu, npr. dali ste za obnavljanje bratske saradnje Dolova i Belegisa?

Slažem se što se tice neukusnog ponasanja MZ, ali shvatite ljudi koji se nalaze u MZ moraju da potrose pare namenjene za cascenje, pijenje i ostalo. A kad je njima bio teško da naprave ili odu na dernek? Neznaju reda.
Aj napisi, ako znas, kako su se proveli tamo? Dal su se setili gde je na mapi Dolovo. Lepo je družiti se, al ako se vec druzimo i bratska smo sela , sto nasi nisu poveli npr jedan bus dolovaca, nego otisli njih par iz MZ. Bitno da se oni provedu, a nama ce prepricati. zeleni smeh

Ne ulazim u to gde i kako treba da trose pare clanovi Saveta, to je njihov problem, a slazem da je trebao otici ceo bus. Kritikovao sam nacin obnavljanja saradnje. A samo da kazem da 80-tih, kada sam bio u omladinskoj organizaciji, imao sam dovoljno hrabrosti, da, pored velikog karavana koji se organizovao u septembru i kada smo mi mladi dobijali po 5-6 mesta u busu, "izboksujem" omladinski karavan u maju mesecu, kada smo se samo mi mladi druzili, a verujte da to nije bilo lako sprovesti, pogotovu sto su selom upravljali, kako ih vi zovete komunjare.

Lucijan
Gilipter
Gilipter

Muški Broj poruka : 159
Godina : 58
Datum upisa : 24.06.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Komsija Sre 12 Sep 2007, 12:48

Mudorator ::
atomski_mrav ::Ja nemam nista protiv druženja sa belegišćankama zeleni smeh zeleni smeh

Ja predlažem da mi u ime foruma uputimo poziv da nas poseti jedna delegacija navodnici Belegišćanki. Neka izaberu jedno 15-20 najreprezentativnijih primeraka (starosti 18-30 god.) pa neka dođu! kolo

Mozda i oni imaju forum, pa da uspostavimo saradnju sa njima hmmm
Komsija
Komsija
Gazda
Gazda

Muški Broj poruka : 1760
Godina : 42

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mudorator Čet 13 Sep 2007, 01:45

Komsija ::Mozda i oni imaju forum, pa da uspostavimo saradnju sa njima hmmm

Čisto sumljam! Teško je imati forum kao što Dolovo ima! spiteful

Osećam da je taj Belegiš neka selendretina, kompjuter imaju sigurno samo u mesnoj zajednici! Wink
Mudorator
Mudorator
Gazda
Gazda

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nick Slaughter Pet 14 Sep 2007, 22:17

Selendretina je, NAŽALOST, naše Dolovo!!! No
Ne treba vređati druga sela, pogotovo u sferi kompjuterske i internet tehnologije...
Danas u Dolovu ne bi bilo ni I od Interneta, da ne bejaše vizionara kakvi su Popara i Boom... blagodarim cinjenica
Nick Slaughter
Nick Slaughter
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1487
Datum upisa : 12.02.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mudorator Pet 14 Sep 2007, 22:54

Nick Slaughter ::Selendretina je, NAŽALOST, naše Dolovo!!! No
Ne treba vređati druga sela, pogotovo u sferi kompjuterske i internet tehnologije...
Danas u Dolovu ne bi bilo ni I od Interneta, da ne bejaše vizionara kakvi su Popara i Boom... blagodarim cinjenica

Nama svaka tema mora da ode u off ali nema veze!

Ne mislim da su samo oni zaslužni za razvoj interneta, jer da nije bilo njih provajderske usluge bi ponudio neko drugi, a uostalom, verujem da smo Komšija i ja imali internet i pre nego što su gore pomenuti imali!
Mudorator
Mudorator
Gazda
Gazda

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nick Slaughter Pet 14 Sep 2007, 23:10

Verujem da ste imali net pre nego što je uspostavljena bežična mreža...
Ali to ste imali dial-up, koji u slučaju dolovačke praistorijske elektro-mehaničke centrale, može da se nazove dial-down zeleni smeh
Verovatno je za jedan e-mail i jednu pesmu bilo potrebno 24 sata da se snimi... lol2
U redu, izvinjavam se zbog "skretanja" sa teme, neka se završi sa ovom konstatacijom...
Nick Slaughter
Nick Slaughter
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1487
Datum upisa : 12.02.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marjan.d Sub 15 Sep 2007, 13:29

Sve je to lepo ali ljudi ja napisa citavu stranu i kad da PREGLED PORUKE morao sam ponovo da PRISTUPI i od mog truda nista.... Probacu ukratko.Zao mi je sto nisam pratio ovu temu pre par dana i reci cu samo kratko moje misljenje.To sto Lucijan kaze ja ga podrzavam iz razloga sto sam stariji i sto sam ziveo te trenutke zahvaljujuci njemu(IGRAO SAM FOLKLOR POD LUCIJANOVIM RUKOVODSTVOM) momci u to vreme nije bilo svih ovih komodnosti pa smo jedva cekali na tako neki dogadjaj radi upoznavanja novih prijatelja i PRIJATELJICA(to nam je bio recimo internet)sto znaci sve sto je bilo organizovano kao i 25 maj ako znate povodom cega je bila STAFETA ,pa sve te radne akcije , i sve sto ste vi gore napomenuli-druzenja sa belegisem itd.Momci NAMA TO NEDOSTAJE iz tog razloga se jos spominje i eventualno trazi za neka povratna druzenja.Naravno mi vam dajemo za pravo da sad imate druge nacine druzenja ali bar nas ostavite da sanjamo,KAZEM SANJAMO jer da bi se sprijateljili sa nekim evropskim gradom R U S K I nemozemo da pricamo tako da mi sve OSTAVLJAMO na vama.HVALA NA RAZUMEVANJU ziveli ziveli ziveli P.S.jako je tesko izjasniti se PISANJEM.

marjan.d
Korinđaš
Korinđaš

Muški Broj poruka : 378
Godina : 50
Datum upisa : 30.08.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2