7.Septembar
+6
marjan.d
Lucijan
Mini Me
444
homer
pera pajser
10 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
7.Septembar
Evo sutra jos jedne "slave"u Dolovu,napisite gde ste bili i sta ste radili za"slavu"
pera pajser- Bećar
- Broj poruka : 540
Datum upisa : 24.02.2007
Re: 7.Septembar
ne slavim komunjarske praznike! ima da se opijem iz protesta!
444- Deran
- Broj poruka : 89
Datum upisa : 29.08.2007
Jel znas ti sta se tog dana desilo?
Mini Me- Bećar
- Broj poruka : 1098
Godina : 39
Datum upisa : 03.03.2007
Mini Me ::Jel znas ti sta se tog dana desilo?
Ajde neka napise neko sta se desilo toga dana. Bas me zanima koliko poznajete noviju dolovacku istoriju.
Mini Me, ovo nije tebi upuceno, jer ocigledno da znas vise od onih koji kritikuju taj dan i u negativnom kontekstu pisu o njemu.
Lucijan- Gilipter
- Broj poruka : 159
Godina : 58
Datum upisa : 24.06.2007
Lucijan ::Mini Me ::Jel znas ti sta se tog dana desilo?
Ajde neka napise neko sta se desilo toga dana. Bas me zanima koliko poznajete noviju dolovacku istoriju.
Mini Me, ovo nije tebi upuceno, jer ocigledno da znas vise od onih koji kritikuju taj dan i u negativnom kontekstu pisu o njemu.
Tog dana tacno pre 60 godina se rodio moj TATA,i da iskoristim priliku da mu pozelim sve naj za svoj sezdeseti rodjendan i puno zdravlja. Sto se tice Dolova Lucijan probacu da pogodim.Ja mislim da ima veze sa oslobodjenjem Dolova iz tog razloga je socijalisticka slava .
marjan.d- Korinđaš
- Broj poruka : 378
Godina : 50
Datum upisa : 30.08.2007
Ni ja nisam hteo da prozivam nikog, ali mi smeta pljuvanje bez argumenata. Tog dana su se meštani našeg sela skupili u Selistu i krenuli u Srem da bi se borili protiv Nemaca. Nije bitno koja je opcija prigrabila ovaj praznik, svi bi mi trebalo da se secamo dana kad su ljudi iz naseg mesta otisli u rat i tamo ostavili svoje živote - to je dovoljan razlog za secanje! Mada sto neko rece "Drugi svetski rat bi se zavrsio i bez tog fronta i tih borba, nije moralo da strada toliko mladih ljudi...". Dolovci srecan vam 7 septembar!
Mini Me- Bećar
Naglo i neočekivano zahlađenje za posledicu je imalo izuzetno malo naroda u centru sela...
Nick Slaughter- Bećar
- Broj poruka : 1487
Datum upisa : 12.02.2007
sta sam ja gore rekaoMini Me ::Ni ja nisam hteo da prozivam nikog, ali mi smeta pljuvanje bez argumenata. Tog dana su se meštani našeg sela skupili u Selistu i krenuli u Srem da bi se borili protiv Nemaca. Nije bitno koja je opcija prigrabila ovaj praznik, svi bi mi trebalo da se secamo dana kad su ljudi iz naseg mesta otisli u rat i tamo ostavili svoje živote - to je dovoljan razlog za secanje! Mada sto neko rece "Drugi svetski rat bi se zavrsio i bez tog fronta i tih borba, nije moralo da strada toliko mladih ljudi...". Dolovci srecan vam 7 septembar!
:motka:
homer- Bećar
- Broj poruka : 3094
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2007
kako mislis malo bilo je puno svetaNick Slaughter ::Naglo i neočekivano zahlađenje za posledicu je imalo izuzetno malo naroda u centru sela...
homer- Bećar
To nije ni frtalj koliko je ranijih godina bila, 90-ih na primer, i za 7. septembar i za Svetog Nikolu...
A tek '80-ih kakve su bile slave...
Nick Slaughter- Bećar
a jebiga drugacije je bilo ondaNick Slaughter ::To nije ni frtalj koliko je ranijih godina bila, 90-ih na primer, i za 7. septembar i za Svetog Nikolu...
homer- Bećar
koliko ti imas godina kad pamtis i 80-te?Nick Slaughter ::To nije ni frtalj koliko je ranijih godina bila, 90-ih na primer, i za 7. septembar i za Svetog Nikolu...
homer- Bećar
Imam solidno pamćenje, sećam se kad su me vodili na male ringišpile i špileraje...
A i iz priče od starijih, nije teško zaključiti da je onda bilo mnogo bolje što se tiče toga...
Ova globalizacija je upropastila sve živo...
A i iz priče od starijih, nije teško zaključiti da je onda bilo mnogo bolje što se tiče toga...
Nick Slaughter- Bećar
Pre kada dobiješ igračku za slavu - to je bio doživljaj...
Danas klinci neće ni da pogledaju sve te igračke, odma 'oćedu LCD televizore, 3G telefone...
Danas klinci neće ni da pogledaju sve te igračke, odma 'oćedu LCD televizore, 3G telefone...
Nick Slaughter- Bećar
ih to su bili daniNick Slaughter ::Imam solidno pamćenje, sećam se kad su me vodili na male ringišpile i špileraje...
homer- Bećar
Tacno tako,ja sam se igrao kao klinac u pesku sa tim igrackama,moj klinac cetiri ipo godine jos nezna dobro da prica a igra na konpjuteru i sam skida igrice sa interneta ovaj mu je omiljeni http://www.disney.it/WinnieThePooh/Nick Slaughter ::Pre kada dobiješ igračku za slavu - to je bio doživljaj...
marjan.d- Korinđaš
- Broj poruka : 378
Godina : 50
Datum upisa : 30.08.2007
Svake godine sam terao moje da mi kupe pistolj "plasljivac" i pikado na kapisle. Eh kad se setim, prvo me ujutru na špileraje i ringišpil odvede baba s tatine strane,a popodne deda kad se vrati s posla, prikljuce nam se drugi deda i baba, zatim kasnije tata i mama, a kao šlag na torti je kad odem kod ujaka i oni me izvedu. A u medjuvremenu i sam odem sa sestrama iz PA. To su bili dani i slave...
Mini Me- Bećar
u jebote pa koliko ti to rodbine imas?Koliko si tek poklona dobijaoMini Me ::Svake godine sam terao moje da mi kupe pistolj "plasljivac" i pikado na kapisle. Eh kad se setim, prvo me ujutru na špileraje i ringišpil odvede baba s tatine strane,a popodne deda kad se vrati s posla, prikljuce nam se drugi deda i baba, zatim kasnije tata i mama, a kao šlag na torti je kad odem kod ujaka i oni me izvedu. A u medjuvremenu i sam odem sa sestrama iz PA. To su bili dani i slave...
homer- Bećar
Lepo je sto se prisecate kako je bilo kad ste vi bili mali.
Nisam pobornik nijedne politicke opcije, ali moram da napomenem da smo u moje vreme jedva cekali da dodje taj dan, sto zbog "guzve" u selu, spileraja, gostiju i ostaloga.
Najlepsi su bili bratski karavani sa Belegisem, oni kod nas 7. a mi kod njih 15. Steta sto se to 90-tih prekinulo, ali, ako niste znali, savet MZ je ove godine, 7.9. posetio MZ Belegis sa predlogom da se obnovi bratska saradnja dvaju sela (mada po meni malo neukusno sa njihove strane da za "nasu" slavu idemo kod komsije u goste kada je trebalo da mi zovemo njih, ali to je njihovo, mislim saveta nase mz).
I za kraj, kao da smo zaboravili da se druzimo, da se posecujemo i da lepe stvari iz proslosti zadrzimo, obnavljamo i obogacujemo a ne da sve gledamo kroz prizmu politike, nasi i njihovi.
Evo vam ideja za neku novu temu, npr. dali ste za obnavljanje bratske saradnje Dolova i Belegisa?
Nisam pobornik nijedne politicke opcije, ali moram da napomenem da smo u moje vreme jedva cekali da dodje taj dan, sto zbog "guzve" u selu, spileraja, gostiju i ostaloga.
Najlepsi su bili bratski karavani sa Belegisem, oni kod nas 7. a mi kod njih 15. Steta sto se to 90-tih prekinulo, ali, ako niste znali, savet MZ je ove godine, 7.9. posetio MZ Belegis sa predlogom da se obnovi bratska saradnja dvaju sela (mada po meni malo neukusno sa njihove strane da za "nasu" slavu idemo kod komsije u goste kada je trebalo da mi zovemo njih, ali to je njihovo, mislim saveta nase mz).
I za kraj, kao da smo zaboravili da se druzimo, da se posecujemo i da lepe stvari iz proslosti zadrzimo, obnavljamo i obogacujemo a ne da sve gledamo kroz prizmu politike, nasi i njihovi.
Evo vam ideja za neku novu temu, npr. dali ste za obnavljanje bratske saradnje Dolova i Belegisa?
Lucijan- Gilipter
- Broj poruka : 159
Godina : 58
Datum upisa : 24.06.2007
Meni je malo neukusno to bratimljenje između sela i gradova! To je baš u duhu nekih prošlih komunističkih vremena čije su ideje davno prevaziđene! Naravno, nemam ništa protiv druženja i saradnje, ali ipak mislim da su to neke stvari koje su iza nas. Verujem ja tebi da je to sve bilo lepo u Vaše vreme da ste se vi družili, posećivali itd. ali u ovim vremenima kada bi mesne zajednice trebali između ostalog nešto i da rade, a ne samo da organizuju kulturno-umetničke manifestacije mislim da je pametnije da se npr. za taj novac koji bi bio utrošen za druženje sa Belegišćanima (ili kako se već zovu) potroši na neke druge stvari. Imamo dovoljno manifestacija (Štrudlijada, Vinarijada, Ivansko cveće, 2 seoske slave) pa "braći" iz Belegiša niko ne brani da svrate!
Kakva smo mi braca sa njima?Doslo je vreme da svako gleda svoje probleme sve je to lepo ali nikakve vajde od tog...
pera pajser- Bećar
- Broj poruka : 540
Datum upisa : 24.02.2007
vidis danas svi gledaju samo vajdu ali sto se nebi malo druzili kako je rakao lucijanpera pajser ::Kakva smo mi braca sa njima?Doslo je vreme da svako gleda svoje probleme sve je to lepo ali nikakve vajde od tog...
homer- Bećar
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu