Broj stanovnika Dolova
3 posters
Strana 1 od 1
Broj stanovnika Dolova
Pošto sam u poslednje vreme pričao sam par Dolovaca o broju stanovnika našeg mesta, shvatio sam da mnogi žive u zabludi da Dolovo ima između 8 i 10 hiljada stanovnika. Prema popisu stanovništva iz 2002 godine (koji sam, između ostalih, i lično u Dolovu radio), Dolovo je imalo 6835 stanovnika, sa sve ljudima koji su samo prijavljeni ovde (dijaspora i sl.) pa ne verujem da je ni tada broj stanovnika bio veći od 6.000. Danas je veraovatno broj i manju...
wikipedia link
wikipedia link
Re: Broj stanovnika Dolova
Možda si ti u zabludi???
U vreme kada su radili popis mnogi su bili na njivama radeći poslove za to doba godine, pa nije ni moglo sve da se izbroji...
U vreme kada su radili popis mnogi su bili na njivama radeći poslove za to doba godine, pa nije ni moglo sve da se izbroji...
Nick Slaughter- Bećar
- Broj poruka : 1487
Datum upisa : 12.02.2007
Ja mislim da je prosek oko 6200 ili 6300 stanovnika.
Mad_Ferrari- Budžovan
- Broj poruka : 806
Godina : 36
Datum upisa : 14.04.2007
Pa išli smo mi i po atarima da popišemo te koje nismo našli kući!Nick Slaughter ::Možda si ti u zabludi???
Po Republičkom zavodu za statistiku ima 5390 upisanih birača, pa je verovatno potpuni broj stanovnika, kiao što je Ferari i rekao, negde oko 6200.
Similar topics
» serijski broj
» Spomenik u centru Dolova
» Gde ste u poslednjih nedelju dana bili najdalje od Dolova?
» Spomenik u centru Dolova
» Gde ste u poslednjih nedelju dana bili najdalje od Dolova?
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu